Home > Uncategorized > MetaCarta Newsmap

MetaCarta Newsmap

metacarta_logo

http://geosearch.metacarta.com is een service die nieuws op een kaart zet. Ze gebruikt een algoritme die nieuwsberichten gaat analyseren en indexeren.  Met MetaCarta Newsmap is het mogelijk om te gaan zoeken op nieuws in bepaald gebied of door een term in te typen, kan men zien waar ter wereld die term voorkomt.

Typt men bijvoorbeeld ‘Leuven’, dan krijgt men alle nieuwsberichten waarin ‘Leuven’ voorkomt, met een markering op een kaart. Ook vertalingen naar het Frans of Engels worden gebruikt. Zo zit ‘Lovan’ ook tussen de resultaten. Spijtiggenoeg slaat ‘Lovan’ hier niet op de plaats, maar op een naam van een persoon en krijgt men een nieuwsbericht uit Oakland.

Er wordt ook rekening gehouden met de laatste zoekopdracht.  Als het woord ‘water’ ingegeven wordt, krijgt men alle nieuwsberichten die verbonden zijn met Leuven en waar het woord water in voorkomt.

metacarta

Relevantie met de thesis:
Op het eerste zicht wel interessant: nieuwsberichten gaan voorstellen op een kaart.  Wie weet, als een persoon ergens gaat wandelen of ergens op reis gaat, kan het misschien handig zijn dat hij/zij te weten komt wat het laatste nieuws was uit die streek.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: