Home > Uncategorized > Panoramio

Panoramio

panoramio

Via Google Maps kwam ik op Panoramio terecht. In principe is het een fotosite. Maar niet zomaar een fotosite. Het is er één die plaatsen toont, bezienswaardigheden. Je gaat nauwelijks mensen op de foto’s zien. Ze bevatten allemaal een geo-code (lengte -en breedtegraad), dus ze kunnen weergegeven worden op de kaart.

Panoramio is een community site. Iedereen kan foto’s van bezienswaardigheden uploaden en aangeven waar de foto genomen is. Het is bedacht door twee Spanjaarden en in 2007 overgenomen door Google.

Panoramio is a community-powered site for exploring places through photography: cities, natural wonders, or anywhere you might go.

panoramio_screenshot

Panoramia toont de foto’s op een kaart. Zo is het mogelijk om te zoeken op een bepaalde locatie. Bijvoorbeeld Heverlee. De applicatie toont mij nu ALLE foto’s vanuit Heverlee. Links worden de meest populaire getoond. Ook op het kaartje zijn de populairste foto’s het grootst weergegeven.

Minpunten:
Wat direct opvalt, is dat vele foto’s niet bepaald een toeristische bezienswaardigheid tonen. Zo is er een foto “Panorama Sportvelden” die de sportvelden van het sportkot toont. Als buitenlandse bezoeker ga je hier hoogstwaarschijnlijk niet zo geïnteresseerd in zijn. Het zou dus beter zijn, mochten de locaties gecheckt tov een dataset met bezienswaardigheden. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn: zoek de locaties op in wikipedia. “Sportvelden Heverlee” zal geen resultaat teruggeven, terwijl “Kasteel Arenberg Heverlee” wel een resultaat terug geeft.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: