Home > Uncategorized > Verslag: gesprek met oom & tante

Verslag: gesprek met oom & tante

Deze vrijdag met mijn nonkel & tante gepraat over reizen. Iets wat ze behoorlijk veel doen. Hun reizen zijn altijd tot in de puntjes voorbereiden.
Om hun reis voor te bereiden maken ze hoofdzakelijk gebruik van reisboeken en sites.
De gebruikte sites zijn:

Wikipedia gebruiken ze ook, maar dat vinden ze te droog. Er is te veel randinformatie, te veel zaken die niet interessant zijn voor reiziger. Wel vinden ze de korte informatie (die rechts op een wikipedia-pagina staat) interessant. Vooral het aantal inwoners. Zo gaan ze liever naar een dorpje met meer inwoners, omdat daar meer kans is om een deftige slaapplaats te vinden.

TripAdvisor:
Over TripAdvisor zijn de meningen verdeeld. Tante vindt dit fantastisch, vooral de persoonlijke reviews.  Nonkel heeft daar zijn bedenkingen bij: ‘zijn die wel te betrouwen?’ Je weet niet van welk soort mensen die afkomstig zijn. Daarom zoekt hij liever besprekingen op in reisboeken. Deze zijn geschreven door professionelen die daar hun geld mee moeten verdienen. Tante heeft dan weer als argument dat die personen ook subjectief kunnen worden wanneer ze bijvoorbeeld “geld onder de tafel” krijgen. Ook zijn de foto’s in de boekjes meestal genomen door de hotels en die gebruiken dan ook de beste belichting en de juiste lenzen. Gebruikers van TripAdvisor gebruiken natuurlijk hun eigen fototoestel, wat een veel realistischer beeld geeft.

Ook de vraag, wat gebeurd met de reviews, als er bijvoorbeeld nog te weinig zijn. Dan zijn er bijvoorbeeld 4 goeie en 1 slechte. En die slechte kan evengoed afkomstig zijn van een iemand met een slecht humeur die periode.

Bij de ”things to do’ op TripAdvisor staan er nog veel dingen die onbekend zijn. Die niet in de boekjes staan. De vraag is dan of die wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarom vergelijken ze altijd met wat er in de reisboeken staan.

Het kaartje dat TripAdvisor aanbiedt, gebruiken ze niet. Ze zouden eerder het adres nemen en dat gaan opzoeken op Google Maps.

Google Maps:
Nadat ze iets gevonden hebben op TripAdvisor (of andere sites), gaan ze het adres gaan opzoeken in Google Maps.

In Google Maps is het ook mogelijk om te gaan zoeken naar bezienswaardigheden. Volgende zoektermen geven bezienswaardigheden terug:

 • toursime
 • things to do
 • attractions

Bij zo’n zoekterm, krijgen ze aan de linkerkant bezienswaardigheden. Onder ieder item staat de site waar Google zijn informatie vandaan haalt. Ook deze sites zijn terug interessant om hun trip te plannen.

Lonely Planet:
Lonely Planet zijn de reisboekjes die ze gebruiken. Ze hebben hun oorsprong bij de ‘backpackers’, mensen die met een hun rugzak het land doortrekken. Vele artikels zijn dus geschreven door personen die er in de buurt wonen of die er geweest zijn. Maar je weet wie de personen zijn. Er staat steeds een uitleg over de schrijvers van het boek. Iets wat je met de persoonlijke reviews van TripAdvisor niet hebt. Ook Trotters (Nederlandstalig) gebruiken een beetje dezelfde stijl van schrijven.
Het kaartje in de Lonely Planet boekjes vinden ze dan wel handig. Daar staan de meest populaire bezienswaardigheden aangeduid op de kaart. Met een korte beschrijving ervan:

lonely planet aanduiding

Voorstel voor eindwerk:
Ze stelden al direct een paar zaken voor ivm het eindwerk: de gebruiker vooraf vragen waar hij/zij geïnteresseerd in is. Of een profiel opstellen van de gebruiker en aan de hand daarvan de populariteit van bezienswaardigheden berekenen.
Of vertrekken van de hits in Google Maps en gaan filteren op populariteit.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
 1. oktober 26, 2009 om 1:18 pm

  Hai,

  Best om dit om te zetten in use cases, en functionele requirements, en… ?
  En dit af te toetsen bij nog meerdere mensen?
  En dan te gebruiken bij je paper mockups?

  Groeten,
  Joris

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: