Home > Uncategorized > TravBuddy

TravBuddy

travbuddy

TravBuddy is een site waar verschillende dingen rond reizen kunt doen. Een kaart maken met alle landen die je reeds bezocht hebt, een geo-spel spelen, een kaart aanmaken met landen die je nog gaat bezoeken. Ze hebben ook een Facebook applicatie en de mogelijkheid om een reisblog aan te maken.

Kaart met reeds bezochte landen

travbuddy-visited

Volgens hun tool heb ik dus al 5% van de wereld gezien. Als ik dan op ‘Meet Travelers’ klik, kom ik op een community site terecht om andere mensen te ontmoeten. Het uitzicht (zoeken op leeftijd en geslacht) doet mij direct aan een datingsite denken.
Blijkbaar vinden ze dat zelf ook, want ze zetten het er uitdrukkelijk bij: “Please note that TravBuddy is not a dating site.”

travbuddy-community

Na het bekijken van enkele profielen, ben ik er toch van overtuigd dat het naar een datingsite aan het evolueren is.

positieve punten:
Het is misschien wel handig om een kaartje bij te houden waar je al bent geweest, maar (zie negatieve punten)

negatieve punten:
maar een kaartje alleen is niet genoeg. Foto’s, video’s, reisverslagen zouden er ook bij mogen. Aan de zogenaamde niet-datingsite zal ik niet te veel woorden vuil maken. Als je zoiets goed wilt doen, moet je de gebruiker niet de optie geven om op leeftijd en geslacht te zoeken. Het beste geef je de personen weer die ook naar dezelfde bestemming gaan (of zijn geweest).

Geo spelletjes

De site beperkt zich tot één soort spelletje. Namelijk: je krijgt een hele uitleg met daaronder een vraag en dan 4 mogelijke antwoorden.

Misschien een goed idee om spelletjes in travel tool te verwerken, maar dan mag het wel wat beter uitgewerkt zijn. Kortere vragen, visuelere vragen (bvb welk gebouw is dit) of verbind de hoofdstad met het land.

Toekomstige reizen

Na registratie biedt de site heel wat nieuwe mogelijkheden. Zo is het mogelijk enkele droomvakanties op te geven en dan krijgt je meteen een korte uitleg over de streek, de hotels, de bezienswaardigheden EN de mensen die dat land ook als droombestemming hebben! Als de je link daarachter volgt, kom je jammer genoeg terug op hun communitysite (die veel meeheeft van een datingsite)

travbuddy-lasvegas

Postieve / Negatieve punten:
Al bij al een goeie bron aan informatie qua bezienswaardigheden. Ook de optie om mede reizigers te vinden is handig, alleen mocht het professioneler uitgewerkt zijn (of betere moderators), want nu krijg je de indruk dat je op een datingssite zit.

Facebook applicatie

De Facebook applicatie is een zwak afkooksel van de vorige feature. Je kunt er je favoriete bestemmingen toevoegen en kijken wat de bestemmingen van je vrienden zijn.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: