Home > Uncategorized > www.take-a-trip.eu

www.take-a-trip.eu

http://www.take-a-trip.eu is een online reisgids met informatie over steden, praktische informatie, zoals transport, verblijf, bezienswaardigheden, eten & drinken,…

Het is een Belgische site opgericht door Inventis.be, een webdisign bedrijfje dat zelf voor de website zorgt. Dus ook de inhoud ervan.

De website is ook voorzien van podcasts. Zo kun je luisteren naar informatie over een stad. Ook kun je stadsgidsen afdrukken en zelf bepalen wat er op komt te staan is één van de mogelijkheden.

Negatieve punten:
Het kaartje dat gegenereerd wordt bij het afdrukken van een stadsgids is overzichtelijk maar mist nog input van de gebruiker. Je kan wel kiezen tussen bezienswaardigheden, kaart met bezienswaardigheden, inleiding, ligging, geschiedenis, … . Of alles, dan wordt je stadsgids wel heel groot. Maar ze laten de gebruiker niet toe om zelf hun bezienswaardigheden te kiezen. Op deze manier evenaart de site wel de informatie die je in een papieren stadsgids kan terugvinden. Maar wat is dan het verschil met een papieren stadsgids?
take-a-trip.eu
Er is wel een link “Kies je favoriete bezienswaardigheden en print je persoonlijke stadsgids!” maar die verwijst terug naar de overzichtspagina om te kiezen tussen bezienswaardigheden, inleiding, ligging, geschiedenis, …

Het is ook volledig Nederlandstalig, want het is van een Belgisch bedrijf. Dus universaliteit qua taal zit er niet in hier.

Bovenaan de site zien we ook enkele cijfers:
take-a-trip.eu-cijfers
100 steden, dat is nu niet bepaald heel veel. Ok, de belangrijkste zitten er wel in, maar het gaat hier enkel om steden. Als ik bijvoorbeeld de staat Florida intyp, krijgt ik wel ergens een link naar Miami, maar meer info over Florida is er niet te vinden.

Positieve punten:
De site doet mij direct denken aan een papieren stadsgids. Veel info over de stad: geschiedenis, ligging, … zijn bezienswaardigheden, transport, evenementen. Kortom als je vlug wat info wilt over een stad, dan is dit een goed vertrekpunt. Ook de podcasts zijn goed gevonden. Zo kun je er vlug wat downloaden en eventueel beluisteren op je weg naar de stad. Het afdrukken van de stadsgids stelt de de bezienswaardigheden goed voor op de kaart, maar dat zie je in een papieren stadsgids ook.

praktische informatie, zoals transport, verblijf, bezienswaardigheden, eten & drinken,
Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: