Het Project

Inleiding

Dit is de Masterproefblog van Sam Decrock met als onderwerp:
Visuele ontsluiting van informatie met behulp van Adobe AIR
verdeling masterproef
Meer info over de masterproef: http://www.cs.kuleuven.ac.be/cs/studentenportaal/praktischeinformatie/Masterproef/index.shtml

Basisidee

Mijn oorspronkelijk idee was een visualisatie voor mensen uit de wandel -en fietswereld.  Na wat lezen en nadenken, ben ik een beetje van idee veranderd. Ik zou het niet bij die kleine wereld van wandelaars en fietser willen houden, maar iets doen voor een groter publiek: namelijk iets in tourisme.

Als ik op reis ga, dan zit ik zelf met de vraag: “wat is er nu te doen in een bepaald land? wat is er daar interessant om te bezoeken? waar overnacht ik het beste?…” Allemaal vragen die na veel Googlen wel beantwoord kunnen worden.  Maar zou het niet leuker zijn, mocht men in één oogopslag al deze informatie kunnen zien!

Visuele interface

Het gaat hier om een visuele voorstelling van data. Daarom zou ik zo weinig mogelijk tekst willen gebruiken in mijn tool. Ik zou het zelfs als doel durven stellen van hooguit 5% aan tekst erin te steken. Alles zou voorgesteld worden door herkenbare (checken bij testpersonen) iconen en symbolen.

Visualisatie

Staafdiagramma’s, taartdiagramma’s en andere zullen zorgen voor een visuele weergave van de vakantietrip, de kosten, de gespendeerde tijd, …

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. november 3, 2009 om 1:15 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: